Sık Sorulan Sorular

Sık Sorulan Sorular

30.04.2015 9380

Sık Sorulan Sorular


Kurs Merkezleriniz  Nerede?

       Kurs merkezi olarak Halk Eğitimi Merkez binamız kullanıldığı gibi, kurs türlerine göre Bozok kapalı spor salonu, Celal Atik Kapalı spor salonu, Gençlik merkezi,  her türlü örgün ve yaygın eğitim kurumu, İl Müftülüğü, Dil Edebiyat Derneği, Ensar Vakfı gibi kurumların alanlarından da faydalanılmaktadır.

 

Branşlarınız Nelerdir?

 Yozgat Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu olarak  bu güne kadar 250´den fazla branş eğitime açılmıştır. Bu branşlara ve tanıtımlarına web sayfamızdan, broşürlerimizden ulaşabilirsiniz.  Branş tanıtımlarına ulaşmak için buraya tıklayınız..

 

Kurslarımızda yaş sınırı var mı?

Yaş sınırlaması branşlara göre değişmekle beraber her yaştan kesime yönelik branş çeşitliliği bulunmaktadır.

                                                              

Eğitim almak istediğim branş eğitime neden açılmıyor?

    Yozgat Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'un da  branşlar, kurs merkezleri, kurs günleri tamamen talebe göre şekillenmektedir. Talep olan branşların açılması için yönetimimiz tarafından kursun açılması için gerekli çalışma yapılmaktadır.

 

Kurs başvurusunda bulundum ancak bir cevap alamadım, neden aranmadım?

     Başvurulan branşlara bağlı olarak sınıf ya da sınıfların oluşturulması sırasında başvuru zamanına göre sıra ile kursiyerlere mesaj atılmaktadır. Verdiği telefona mesajın ulaştığını sistemden gördüğümüz halde bize dönüş yapılmaz ise kursiyer kaydı iptal edilmektedir. Kursiyer Kurs Merkezinde yeterli talep olmayan bir branşa başvuruda bulundu ise yalnız ilgili branş eğitime açıldığında mesaj atılmaktadır.

 

 Bir dönem'de en fazla kaç branşa başvurabilirim?

 Kursiyerlere başvuru sınırlaması uygulanmamaktadır.

 

Bir dönem'de en fazla kaç branşta eğitim alabilirim?

 Kursiyerlere branş sınırlaması uygulanmamaktadır. Ders gün ve saatleri çakışmadığı sürece herkes istediği branşta aynı ya da farklı bir kurs merkezinde eğitim alabilmektedir.

 

Yalnız ikamet ettiğim bölgedeki kurs merkezine mi kayıt olabilirim?

 Önerdiğimiz size yakın kurs merkezimizdir ancak kursa devamınızla ilgili ulaşımda sorun yaşamadığınız bir kurs merkezinde de eğitim alabilirsiniz.

 

Kurslara ne zaman başvurabilirim?

 Kurs başvuruları yıl boyunca devam etmektedir ve yapılan başvuru, başvurudan sonra ilk açılacak sınıflara dahil edilmektedir. Bununla birlikte başvuru zamanına göre asil kayıtlar yapıldığından erken sonuç alınması açısından erken başvuru son derece önemlidir.

 

Kursa nasıl başvuracağım?

 Kurs başvuruları şahsen Yozgat Halk Eğitimi Merkezine gelerek  ya da web sayfası üzerinden yapılabilmektedir. http://yozgathem.meb.k12.tr/online

 

Kurs başvuru evrakları nelerdir?

Kimlik Fotokopisi ve Öğrenim Durumunu gösterir belge. Bunu yanında açılacak kursa göre istenecek belgeler değişmektedir.

 

Kurs için hangi malzemeler gerekiyor?

 Yozgat Halk Eğitimi Merkezin de açılan branşlara göre malzemelerde farklılıklar olabilmektedir. Kurs başlangıcında konu ile ilgili usta öğretici tarafından hangi malzemelerin kullanılacağı hakkında bilgi verilmektedir.

 

Kurs için nereden malzeme temin edebilirim?

 Malzeme teminleri tamamen kursiyere aittir. Malzeme temininde personelimizin adres göstermesi, firma önermesi, firmanın kurs merkezi içinde ya da çevresinde satış yapmasına müsaade etmesi kesinlikle yasaktır. Konu ile ilgili şikâyetlerinizi yozgathem.meb.k12.tr adresine bildirebilirsiniz. 

 

Kursa devam zorunluluğu var mıdır?

Kurslarımızda devam zorunluluğu vardır. Kursiyer, modüllü branşlarda herhangi bir modülün toplam saatinin %20´si kadar gelmediği taktirde o modülden başarısız sayılır, sertifika alma hakkını kaybeder.

Modülsüz branşlarda ise, toplam ders saatinin %20´si kadar gelmediği taktirde o kurstan başarısız sayılır, sertifika alma hakkını kaybeder.

Devamsızlıktan kalan kusiyerler, devamsızlıktan kaldıkları kursun bitiş tarihinden itibaren bir(1) yıl boyunca kurslardan faydalanamazlar.

 

Sertifika geçerliliği nedir?

Kurslarımıza devam eden ve kurs sonunda yapılan sertifika sınavlarında başarılı olan kursiyerlerimize Yurtiçinde geçerli Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim Onaylı Sertifika verilmektedir.

 

Sertifikaların uluslar arası geçerliliği var mıdır?

 Kimi branşlarımızda örneğin; Gazaltı Kaynakçılığı kursunda sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerimiz daha sonra Türk Loydu´nun yaptığı sınavlara dahil olabilmekte ve başarılı olunursa tüm dünyada geçerli olan Klâs sertifika alabilmektedirler.