Tarihçemiz

Tarihçemiz

13.10.2020 1561

         Yozgat'ta Halk Eğitimi faaliyeti 1962 yılında başlamıştır.Bu tarihte hizmete giren Merkez İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 1982-1983 öğretim yılına kadar bu günkü sosyal etkinlikler salonunun bulunduğu ve mülkiyete belediye ile özel idareye ait hizmet binasında çalışmalarını sürdürmüş, 1982 yılında burası Öğretmen Evi'ne tahsis edilince , Milli Eğitim Müdürlüğü'nde  iki küçük oda da çalışmalarını devam ettirmiştir.

         Belediye Hizmet Binası'nda (D) blok tamamlanınca oraya taşınmıştır.Yer sıkıntısı nedeniyle açılamayan daktilo -sekreterlik, trikotaj, el sanatları ve bir de giyim kursu bu binada açılarak çalışmalar daha geniş bir kesime ulaşmıştır.

        1985 yılında Eskipazar mevkiinde bulunan kendi hizmet binasına kavuşunca yer bulmada güçlük çeken merkezin yeri genişlemiş, böylece 20-30 arasında kurs sayısı 1985-1986 Eğitim -Öğretim yılında 102'ye çıkmıştır.Aynı zamanda müdürlüğümüzün akşam sanat okulu kapsamına alınmasından dolayı üretime yönelik çalışmalara hız verilmiştir.

        Yöremizin kültürünü ihtiva eden Türk Halk müziği ,Halk oyunları ve bağlama  kursları 1988-1989 öğretim yılından itibaren başlatılmıştır.Bu vesileyle yurdumuzun çeşitli yörelerinde yarışmalara ve festivallere katılarak ilimiz kültürü tanıtılmaktadır.

         2017 yılında ise şuan ki binamıza taşınmış bulunmaktayız .Binamızda 24 derslik bulunmaktadır.Merkez binamızda çini, bakur işletmeciliği , filografi , dericilik, ahşap yakma, ahşap boyama ,ebru, minyatür.Yağlı boya , kara kalemn gibi birçok alanda el sanatları kursu açılmaktadır.Yine merkez binamızda giyim üretimi teknolojisi alanında kurslarımız mevcuttur.Aynı zamanda İngilizce Kursu ,Rusça Kursu, Arapça Kursu , İşaret Dili Kursu , Bilgisayar Kullanımıı Kursu,  Hızlı Klavye Kursu, Bağlama Kursu , Keman Kursu, Okul Öncesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Kursu ve Okuma-Yazma vb. birçok alanda kurslarımız aktif olarak devam etmektedir.

           Merkez binamız dışında Yozgat Merkez ilçede bulunan okullarımızın, kamu kurumlarımızın, KYK'larımızın ve STK'larımızın bünyelerinde kurs merkezlerimiz bulunmaktadır.