2023- 2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURULARI

2023- 2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURULARI

27.07.2023 1363

27-07-202327-07-202327-07-202327-07-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

·         E-Yaygın Otomasyon Sistemi Üzerinden başvuru yapılırken belgelerin asılları taratılmalıdır ya da e- devlet üzerinden alınan barkodlu belge yüklenmelidir.

·         Başvurunuzu yaparken https://m.youtube.com/watch?v=4fPbgyaOrKw bu videoyu izlerseniz, başvunuzu eksiksiz olarak yapabilirsiniz.

·         E-Yaygın Sistemi üzerinden başvuru yaptıktan sonra, başvuru evraklarının asıllarıyla birlikte (Diğer istenilen evraklar mavi telli dosya içerisine yerleştirilmiş şekilde) ONAY için getirmelisiniz. Başvuru yapan kişi ONAY için ŞAHSEN kurumumuza gelmelidir.

·         E-Yaygın Sistemi üzerinden başvuru yapmadan kurumumuza gelmeyiniz. Kurumumuzda başvuru işlemi yapılmamaktadır. Yalnız ONAYLAMA işlemi yapılmaktadır.

·         Başvuru yaparken https://e-yaygin.meb.gov.tr/pagePrograms.aspx adresinden eğitici niteliklerini inceleyerek başvuru yapınız. Şartlarınızın tutmadığı kurs programını seçtiğinizde başvurunuz reddedilir.

·         Başvurduğunuz kursun onaylandığı o kursu kesinlikle açabilirsiniz anlamına gelmemektedir. Çünkü kurs programlarında bakanlık tarafından güncelleme yapılmaktadır.

·         Usta Öğretici Oryantasyon Belgesi taradıktan sonra “Diğer Belgeler Bölümünden” e-yaygın sistemine yükleyiniz.

·         Detaylı SGK Hizmet Döküm Belgesi İş Yeri Unvan Listesi ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu/SGK Tescil ve “Hizmet Belgesi Barkodlu Oluşturularak” e- devlet üzerinden alınmalıdır.

·         E-Yaygın Sistemi üzerinden başvuru yapılırken “İş Durumu” (MEB Personeli- Usta Öğretici- Kamu Personeli…) kısmından size uygun olanı işaretleyiniz.

       **E-Yaygın Sisteminden eğitici niteliklerini taşıdığınız kurslara başvuruda bulununuz. Başvuru onaylansa bile eğitici niteliklerini taşımadığınız tespit edildiğinde başvurunuz geçersiz sayılacaktır.

       ***NOT: Eksik bilgi ve belge ile yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Başvuru evrakları hazırlanırken bu hususun göz önünde bulundurulması gerekmektedir.