YOZGAT / MERKEZ - Halk Eğitim Merkezi Ve Akşam Sanat Okulu

Eyl

Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Kapsamında Mezunlara Yönelik Düzenlenecek II. DÖNEM Kursları Başlıyor. Yozgat Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü Olarak Her Yıl Olduğu Gibi Bu Yıl Da Yükseköğrenime Hazırlanan Lise Mezunlarımızın Yanındayız..

Eyl

2018-2019 Öğretim Yılı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Kapsamında Mezunlara Yönelik Merkezimizce Açılacak II. Dönem Kurslara  İlişkin Kursiyer Kayıtları Başlamıştır. Başvurular 11-17 Şubat 2019 Tarihleri Arasında Merkezimiz DYK Bürosuna Şahsen Yapılacaktır.

Mrt

YOZGAT Valisi Sayın Kemal Yurtnaç ve eşleri Hanımefendi,  Vali Yardımcımız Sayın Salih ALTUN ve eşleri Hanımefendi, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yusuf Yazıcı ve eşleri Hanımefendi  ile birlikte Halk Eğitim merkezi bünyesinde devam eden okuma-yazma seferberliği kursumuzu ziyaret ederek, kursiyerleri tebrik edip, çeşitli hediyeler verdi. Yozgat il genelinde seferberlik kapsamında açılan kurslara 2 bin 370 kursiyerin devam etmektedir. Kursiyerlerin 2 bin 156’sı kadın 215’i ise erkektir. Yozgat Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslara ise 356 kursiyerin devam etmektedir. Yaşları 25 ila 80 arasında değişen kursiyerler ilk kez okuma ve yazmanın mutluluğunu yaşıyor. Yozgat Valisi Sayın Kemal YURTNAÇ ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yusuf YAZICI Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünde açılan okuma yazma kursunu ziyaret ederek kursiyerlerle bir süre sohbet etti. Sayın YURTNAÇ, “Okuma yazma kursları halk eğitim merkezleri bünyesinde daha önce de vardı. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşleri Hanımefendi’nin başlatmış olduğu okuma yazma seferberliği sayesinde bir farkındalık oluşturuldu. Bu farkındalıkla da il genelinde bir çalışma yaptık. İki binin üzerinde okuma yazmaya gelen vatandaşımız var. Biz bunları zaman içerisinde destekleyeceğiz. Burada 80 yaşından 25 yaşına kadar özellikle kadınlarımız arasında okuma yazma bilmeyenler var. Bunların şiddetle üzerine gitmemiz lazım. Kendini rahatlıkla ifade etmeleri gerekiyor. Bunlar bir birey, oy veriyorlar bilinçli bir şekilde yaşamaları lazım. Onlara elimizden gelen desteği vereceğiz. ve onların içerisinde de en başarılı olanları sürecin sonunda da ödüllendireceğiz. Bu çalışmalarımız ileride de devam edecek” dedi. Kursun en yaşlısı 80 yaşındaki Ayşe Irgılata, “Okuyup yazmak çok güzel, tarif edemem. Gittiğimiz yerleri tanıyoruz kimseye ihtiyacım olmuyor. Ben okuyordum ama babam okutmadı. Bize bu imkanı verdiği için devletimize teşekkür ediyorum. Okumanın yaşı yok 80 yaşındayım. Herkese de tavsiye ederim mutluyum. Keşke daha önce okuyup yazsaydım” diye konuştu.

Şbt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın talimatı ile başlatılan okuma yazma seferberliği çalışmaları ülke genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da tüm hızıyla devam ediyor.  İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yozgat Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü olarak il genelinde okuma yazma bilmeyenlerin tespiti çalışmalarımız devam ediyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak farkındalık için Cumhuriyet meydanına stant kurduk. Statımızı Sayın Valimizin eşi Dilek YURTNAÇ hanımefendi ziyaret etti. Bizlere verdiği destek için hanımefendiye kurum olarak teşekkür ediyoruz. Cumhuriyet meydanında kurulan standımız 10 gün boyunca açık kalacak. Gerekli bilgilendirmeler için sizleri bekliyor olacağız.

Kas

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu merkez binada öğretmenler günü dolayısı ile bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz ve usta öğreticilerimizin katılımı ile merkez binamızda pasta kesildi. Eğitmenlerimiz yönetici arkadaşların isimlerinin yazılı olduğu pasta ile süpriz yaptı. Akşam ise Yozgat Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu çalışanlarının katılımı ile yemek düzenlendi. Etkinliklerde emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Eyl

Yaz dönemi başlatmış olduğumuz yabancı uyruklu öğrencilerimiz için Türkçe dil kursları sona erdi..

Haz

Bozok üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa BÖYÜKATA, Merkezimizde Proje Hazırlama ve Araştırma Teknikleri Kursu vermeye Başlayacaktır.

Yaz Döneminde Üç kere açılması planlanan kursun süresi 16 ders saati olup hafta sonları verilecektir.

İlk Kursumuzun içeriği ve Kursun Başlama ve Bitiş tarihleri Aşağıda Belirtilmiştir.

Haz

HALK EĞİTİM TARAFINDAN BU YIL 3´ÜNCÜ KEZ AÇILAN FOTOĞRAFÇILIK KURSU UYGULAMA ÇALIŞMALARINDAN BİR-KAÇ KARE…

Fotoğrafçılık yaz kursu açılacaktır